Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Medvehagymás rizottó
  2015-04-21 22:51:28, kedd
 
   
  Medvehagymás rizottó

Hozzávalók:

2 személynek:
3 szál zöldhagyma
3 kanál olívaolaj
3/4 bögre rizs
kb. 6 dl zöldségalaplé
1 kanál vaj
1 dl főzőtejszín
1 nagy csokor medvehagyma
1 marék reszelt parmezán





Elkészítés:

Megdinszteljük üvegesre a karikára vágott zöldhagymát pár kanál olívaolajon, majd rászórjuk a rizst. Picit pirítgatjuk, majd amikor a rizs fényesen csillog, hozzáöntünk 1 merőkanál forró zöldségalaplevet. Fontos, hogy az alaplé forró legyen végig, éppen ezért lassú tűzön tartjuk, épp csak forrdogálva, magunk mellett a kályhán.

Az első kanál levest a rizs hamar felissza, így megkeverjük párszor, és ismét forró levet öntünk rá. Keverés, felöntés, keverés, felöntés, nos ez így megy addig, amíg a zöldségalaplé elfogy, a rizs pedig megpuhul. Nos, nem teljesen, inkább olyan al dentére, mint a jó spagetti.

Akkor hozzáadjuk a megmosott és felaprított medvehagymát, a vajat és a főzőtejszínt. Ezzel még forraljuk, folyamatosan kevergetve, majd beleszórjuk a reszelt parmezánt, és levesszük a tűzről.





Lefedve még 5 percet hagyjuk, majd tálaljuk.





Megjegyzés:

A jó rizottó titka a megfelelő rizs és a folytonos kevergetés, valamint mindig kevés forró lével való felöntögetés.

A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: zöldségalaplevet, megdinszteljük, zöldségalaplé, medvehagymát, felöntögetés, főzőtejszínt, medvehagymás, folyamatosan, forrdogálva, olívaolajon, beleszórjuk, pirítgatjuk, megkeverjük, hozzáöntünk, felaprított, medvehagyma, zöldhagymát, mindmegette, főzőtejszín, hozzáadjuk, zöldhagyma, megjegyzés, kevergetés, kevergetve, elkészítés, hozzávalók, személynek, rászórjuk, forraljuk, köszönjük, merőkanál, megmosott, olívaolaj, levesszük, folytonos, megfelelő, karikára vágott, rizs fényesen, alaplé forró, első kanál, rizs hamar, zöldségalaplé elfogy, rizs pedig, reszelt parmezánt, megfelelő rizs, folytonos kevergetés, fotót Sildiko2,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Idézetek a barátságról  Beney Zsuzsa  Zilahy Lajos gondolata  Esti kép  Az idő elsodorja létezésünk  Zilahy Lajos gondolata  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Paul David Tripp Április 24  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Különös!  Emlék  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Zilahy Lajos gondolata  Messziről jött ember  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Viharban csak az a fa marad ál...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Egyszerűen  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Az idő elsodorja létezésünk  Idézetek a barátságról  Különös!  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Gaál Viktor gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A világnak égető szüksége van ...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Az embernek a társa: hiányzik.  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  A fák lelke 
Bejegyzés Címkék
karikára vágott, rizs fényesen, alaplé forró, első kanál, rizs hamar, zöldségalaplé elfogy, rizs pedig, reszelt parmezánt, megfelelő rizs, folytonos kevergetés, fotót Sildiko2, zöldségalaplevet, megdinszteljük, zöldségalaplé, medvehagymát, felöntögetés, főzőtejszínt, medvehagymás, folyamatosan, forrdogálva, olívaolajon, beleszórjuk, pirítgatjuk, megkeverjük, hozzáöntünk, felaprított, medvehagyma, zöldhagymát, mindmegette, főzőtejszín, hozzáadjuk, zöldhagyma, megjegyzés, kevergetés, kevergetve, elkészítés, hozzávalók, személynek, rászórjuk, forraljuk, köszönjük, merőkanál, megmosott, olívaolaj, levesszük, folytonos, megfelelő, parmezánt, teljesen, felissza, tálaljuk, megpuhul, spagetti, felöntés, parmezán, valamint, receptet, karikára, üvegesre, fényesen, mellett, reszelt, kályhán, párszor, sildiko, dentére, lefedve, hagyjuk, rizottó, keverés, csillog, tartjuk, inkább, fontos, elfogy, legyen, alaplé, vágott, tűzről, mindig, küldte, csokor, percet, öntünk, forrás, amikor, levest, magunk, kanál, ezzel, picit, vajat, olyan, forró, akkor, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3214
  • e Hét: 18086
  • e Hónap: 31991
  • e Év: 161698
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.